Giresun Üniversitesi Türkçe Topluluğu

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giresun Üniversitesi Türkçe Topluluğu

Türkiye'den erişim engeli nedeniyle yeni adresimiz: turkcetoplulugu.weebly.com

Nar Ağacı
Nazan Bekiroğlu
(%25 İndirimle)
Beyaz Türkler K.
Alev Alatlı
(%25 İndirimle)
turkcetoplulugu.weebly.com Topluluğumuzun yeni adresi
Kendini Açma
B. Çetinkaya

    MEŞK OLSUN-AHMET TURAN ALKAN (RAMAZAN TANIŞ)

    0901030025
    0901030025


    Mesaj Sayısı : 4
    Kayıt tarihi : 12/10/09
    Yaş : 36
    Nerden : GÜMÜŞHANE

    MEŞK OLSUN-AHMET TURAN ALKAN (RAMAZAN TANIŞ) Empty MEŞK OLSUN-AHMET TURAN ALKAN (RAMAZAN TANIŞ)

    Mesaj  0901030025 Perş. Haz. 10, 2010 9:07 am

    KİTABIN ADI=MEŞK OLSUN

    YAZARIN ADI=AHMET TURAN ALKAN

    YAYIN EVİ=ÖTÜKEN

    BASKI SAYISI=1.BASKI

    SAYFA SAYISI=264

    FİYATI=14TL

    ISBN=975-437-509-7

    YAZAR HAKKINDA BİLGİ=
    1954 yılında Sivas’ta doğdu; İlk, orta ve lise eğitimi bu şehirde tamamladıktan sonra 1972 yılında A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdi; bu fakültenin Siyaset ve İdare bölümünden 1977 yılında mezun oldu.
    İlk köşe yazısını 1974 yılında, Sivas’ta çıkan mahalli Anadolu gazetesi’nde yayınladı. Sivas Ülkü Ocakları Derneği tarafından dört sayı yayınlanan “Pusat” isimli “bülten-dergi”ye emeği geçti; 1976-77 tarihleri arasında “Fedai” adlı haftalık dergiyi yönetti ve yayınladı. O yıllarda öğrenci olaylarının yoğunluğu sebebiyle fakülteye devamda zorluklarla karşılaşınca Sivas’ta yeniden yayınlanmaya başlayan “Hadiselerle Hakikat” gazetesi’nin yazı işleri müdürü olarak çalışmaya başladı; bu gazetede, sadece yazı işlerinde değil, bir gazetenin ve matbaanın gerektirdiği hemen her işte bilfiil tecrübe edindi. 1978 Yılında Ankara’da yayınlanan Hasret ve Genç Arkadaş dergilerine kısa süre katkıda bulundu.
    Mezun olduktan sonra Sivas’a dönen yazar, Hakikat gazetesinde kadrolu fikir işçisi olarak iki yıl kadar çalıştıktan sonra 1980’de askerlik hizmeti için Tatvan’a gitti. 1982 başında askerliğini tamamlayarak Sivas’ta bir muhasebe bürosunda üç yıl çalıştıktan sonra 1985 yılında Cumhuriyet Üniversitesi’ne göreve başladı. Yüksek Lisans ve Doktorası’nın tamamlayarak İİBF Kamu Yönetimi bölümüne öğretim üyesi atandı.
    1989 Yılında düzenli olarak başladığı yazarlık hayatı süresince muhtelif gazete ve dergilerde denemeleri yayınlandı; 19 basılı eseri bulunan yazar, halen Zaman Gazetesi’nde ve Aksiyon dergisinde yazı hayatına devam ediyor.
    2008 yılında Cumhuriyet Üniversitesi’nden emekli olarak akademik kariyerini noktalayan Ahmet Turan Alkan, aynı yıl İstanbul Üsküdar semtine taşındı.
    KİTABIN ALT BAŞLIKLARI=Kitap beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm “Hicran Yine Hicran Mı Bu Aşkın Sonu Söyle” adlı bölümdür Bu bölümün alt başlıklar şunlardır;
    Bir ayrışmanın romanı,Ve cennette kulübelerimiz olacak,Dedelerinden torunlarına mektup;Denize atılan şişe veya bir devrin muhasebesi,Hedefi olmayan bir ilim adamı;Erol GÜNGÖR,Yeni,dogru ve güzel şehirler kurmak için şimdi tam zamanı,İslam sanat ve estetiği üzerine “aykırı” düşünceler,Jön Türkler ölmez!,muhafazakarlığın ölümü,Türkler yeni bir medeniyet vizyonu inşa edebilirler mi?.

    Kitabın ikinci bölümü “Belki Hala O Besteler Çalınır Gemiler Geçmeyen Bir Ummanda”adlı bölümdür Bölümün alt başlıkları şunlardır;Bir “boynuz-kulak” hikayesi,Medeniyetimizi yeniden üretmekte kalite meselesi,Türkiye de bir zamanlar “radyo dinlemeyenler cemiyeti” kurulmuş muydu,Zeybek.


    Kitabın üçüncü bölümü “Haberin Var Mı Saba Kakül-i Cananımdan”adlı bölümdür Bu bölümün alt başlıklar şunlardır;Bilgi yollarının geleceği ve ahir zaman eşkıyaları!,Bir aylaklık hikayesi,Dijital tiranlığa karşı evrensel muhalefet hakkında bazı yeni fikirler,Bol istitratlı bir İnternet edebiyatı kehaneti,Kırkıncı odalar ve çilingirleri,Yazı ve şehir,İbret ve hikmet'ten yapışkan vecizeye levha geleneğimiz,

    Kitabın dördüncü bölümü “Titrer Yüreğim Her Ne Zaman Yadıma Gelsen” adlı bölümdür Bu bölümün alt başlıklar şunlardır;Mustafa Kemal'in Türkçe'sini harcamak,Dil ve dünya görüşü arasındaki münasebetler üzerine,Çare: kamusa dönmek,Müjde:biz artık batılı olduk!,Savunulamaz cinayet:Türkçe'nin öldürülmesi,Yol kesen kelimeler.

    Kitabın beşinci bölümü “Hayal-ı Yare Değme Girye, Dursun” adlı bölümdür. Bu bölümün alt başlıklar şunlardır;Dayak cennet çıkmadır:işte ispatı,Bizim mahallenin tatlı delisi:He-man,Kara Ziya, “Lüküs” hayat püfleri,Marş, “Sanayi çarşısı” değince, Sebuh ustaya mektup,Sen seni sevdiğinle bil!,Şu bizim mucitler,Yerli filmlere laf yok!.

    KİTABIN İÇERİĞİ=Yazar kitabında gazete yazılarını topladığından dolayı güncel konuları ele almıştır. Genellikle Türkçe,Öktürkçeyi ele almıştır. Kitap deneme kitabıdır. Kitapta indeks vardır. Yazar kitabında siyaset adamlarından bahsetmiştir. Kitap bölümleri birbirinden tamamen bağımsızdır.

    DİL VE USLUP=Kitabın dili doğal fakat ağırdır. Anlayamadığım kelimeler vardı. Buna rağmen samimi bir dille yazmıştır.

    DEĞERLENDİRME=Yazar,Öktürkçe denmesinden hoşlanmadığı eski kelimeleri denemelerinde çok kullanmıştır. Bu da kitabı anlamamızı zorlaştırıyor. Yazar kitapta güncel konulara yer vermesi bakımından alanında önemli yere sahip olmuştur. Kitabı eski dilden anlayacak kişiler tavsiye ederim.

      Forum Saati Cuma Mayıs 17, 2024 10:37 am